Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Православні волонтери передають гуманітарну допомогу до прифронтових міст і сіл та допомагають евакуйовувати мирних жителів


6 вересня настоятель Миколаївського храму міста Дніпро протоієрей Віталій Гребинюк доставив гуманітарну допомогу для дітей на Херсонщину. Благодійний фонд «Фавор» передав 7 тонн води у м. Покровськ. Волонтери Фонду Калнишевського допомогли в евакуації жителів села Іллінка Покровського району Донецької області. Про це повідомляє pravoslavie.ks.ua та пресслужби православних фондів.

Гуманітарну допомогу у Херсонську єпархію протоієрей Віталій Гребинюк доправив з благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея та за підтримки парафіян та благодійників храму Миколаївського храму міста Дніпро (острів Монастирський) і благодійного фонду «Мрія Майбутнього».

Священнослужитель відвідав дітей, які мешкають на території сіл Феодорівка та Даріївка, і передав їм канцелярські приналежності, спорядження, а також продуктові набори.

З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна отця Віталія супроводжували клірики кафедрального собору міста Херсон.

7 тонн питної води передали волонтери Благодійного фонду «Фавор» у прифронтовий Покровськ. З благословення архієпископа Добропільського Спиридона воду роздавали у Володимирському, Михайлівському та Миколаївському храмах міста.

Окрім того, за серпень БФ «Фавор» передав понад 12 тонн води жителям Покровського району для понад 1000 місцевих мешканців.

Волонтери Фонду підтримки Захисників України на честь праведного Петра Калнишевського допомогли в евакуації жителів села Іллінка Покровського району Донецької області.