Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Июль 24th, 2024

ФРАЙЗІНГ. Голова відомого німецького фонду «Реновабіс» закликає не порушувати свободи віросповідання в Україні


У німецькому благодійному фонді «Реновабіс» критично оцінюють триваючі в українському парламенті спроби заборонити Українську Православну Церкву. Голова Німецької акції допомоги Східній Європі пастор професор Томас Швартц закликає в інтересах прав людини в будь-якому разі не порушувати свободи віросповідання. Про це повідомляє сайт renovabis.

Керівник Реновабісу Швартц попереджає про наслідки та застерігає, що в кожному випадку має бути гарантована свобода віросповідання, а каратися мають конкретні порушення. «Ви не можете покарати цілу Церкву з усіма її вірними як зрадників своєї української Батьківщини», – говорить голова фонду. Подробней…

ВОЛОДИМИР. Очільник єпархії звершив чин заснування церкви у селі Чорніїв


20 липня, у селі Чорніїв Високопреосвященніщий митрополит Володимир звершив чин заснування Церкви і поставлення Хреста на честь Різдва Божої Матері.
Митрополиту Володимиру співслужили благочинний протоієрей Віталій Дуда, настоятель прот. Віталій Чабан та духовенство округи.

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив святкування з нагоди 30-річчя парафії Ольгинського собору у Києві (+відео)


24 липня, у день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Ольгинському соборі.

Цього року парафія храму в ім’я святої княгині Ольги відзначає 30-річчя з дня заснування.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Макарівський Антоній, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, митрополит Вознесенський і Первомайський Олексій, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, архієпископ Білогородський Сильвестр, архієпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство собору та гості у священному сані. Подробней…