Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Июль 23rd, 2024

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив Божественну літургію з нагоди дня пам’яті преподобного Антонія Печерського

23 липня, у день пам’яті преподобного Антонія Печерського, начальника чернецтва на Русі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святкове богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Предстоятель звершив Божественну літургію у храмі в імʼя преподобного Агапіта Печерського. Його Блаженству співслужили: голова Відділу зовнішніх церковних звʼязків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, сонм архієреїв, духовенство Лаври та гості обителі у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про життя і подвиги преподобного Антонія Печерського. Подробней…

ІЗЮМ. В єпархії відсвяткували 270-річчя від дня обрітення чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Піщанська»


21 липня, в Неділю 4-ту після Пʼятидесятниці, у Вознесенському кафедральному соборі міста Ізюм відзначили 270-річчя від дня обрітення чудотворної ікони Божої Матері «Піщанська».

Божественну літургію очолив єпископ Ізюмський і Куп’янський Іоанн у співслужінні духовенства Ізюмської єпархії.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви за мир в Україні, за Святу Церкву, за воїнів, які захищають нашу Батьківщину, за людей доброї волі, які допомагають нужденним, та за всіх, хто опинився у скрутних умовах. Подробней…

РІВНЕ. У єпархії провели табір для православної молоді «Фавор»


Протягом чотирьох днів на території храму на честь Казанської ікони Божої Матері села Нова Українка діяв православний табір для молоді «Фавор», який згуртував близько 80 юнаків та дівчат віком від 12 до 18 років з парафій Рівненського Північного благочиння.

Усі чотири дні таборяни жили в палатках на території храму. Протягом цього періоду молодь мала нагоду брати участь у богослужіннях, спілкуватися зі священнослужителями, навчитися базових навичок домедичної допомоги тощо. Подробней…

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. Від обстрілу постраждав Успенський храм УПЦ


19 липня після російського обстрілу постраждав Успенський храм у селищі Гродівка Покровського району Донецької області. Про це повідомляє   пресслужба Покровського вікаріатства.

Зазначається, що ця церква потрапляє під обстріл не вперше.

На фото видно, що в храмі вибиті шибки, пошкоджені стіни.