Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Июль 8th, 2024

КИЇВ. Співчуття Блаженнішого Митрополита Онуфрія міському голові у зв’язку з ракетним обстрілом міста


КИЇВСЬКОМУ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ
КЛИЧКУ В.В.

Вельмишановний Віталію Володимировичу!

Від імені єпископату, духовенства і мирян Української Православної Церкви та від себе особисто прийміть щирі співчуття у зв’язку з загибеллю людей, руйнуванням житлових і офісних будинків внаслідок сьогоднішнього ворожого ракетного обстрілу нашої Столиці.

У всього в цьому світі є певна межа, однак ворог вчергове її перейшов і проявив свою жорстокість. На жаль, у цей трагічний день війна вкотре забрала десятки життів, постраждали маленькі діти, їхні батьки та лікарі столичного «Охматдиту».

Нехай Господь дарує всім нам сили з християнською гідністю пережити біль тяжкої втрати людей, що спіткала нас і нашу Столицю. Подробней…

ВІННИЦЯ. Три архіпастирі звершили соборну літургію біля Калинівського Хреста


8 липня, в день вшанування Калинівського чуда, три архієреї Української Православної Церкви звершили Божественну літургію біля Калинівського Хреста.

Божественну літургію очолив митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, якому співслужили: митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, благочинні, духовенство Вінницької єпархії та гості у священному сані. Подробней…

КИЇВ. Співчуття Блаженнішого Митрополита Онуфрія директору, співробітникам та пацієнтам лікарні «Охматдит»

Директору національної дитячої
спеціалізованої лікарні «Охматдит»
Володимиру Жовніру

Шановний Володимире Аполлінарійовичу!

Шановні лікарі, співробітники та пацієнти національної дитячої лікарні «Охматдит»!

Дорогі брати і сестри!

Смутком і печаллю наповнилось моє серце від жахливої звістки про руйнування внаслідок ворожого обстрілу національної дитячої лікарні «Охмадит», поранення пацієнтів, дітей, батьків, співробітників та загибель 2 працівників.

Життя — це Божий дар, на який ніхто не має права посягати. Українська Православна Церква молиться про найскоріше одужання наших дітей, укріплення батьків та закликає своїх вірних до сугубої молитви за всіх постраждалих.

Поділяючи зі всіма рідними і близькими гіркоту втрати загиблих, підносимо молитви до Всемилостивого Бога, щоб Він прийняв душі новопреставлених у Свої небесні обителі, а Вам, Володимире Аполлінарійовичу, лікарям, персоналу і всім постраждалим унаслідок трагедії, що сталася сьогодні, терпіння, мужності і сил для подолання наслідків лиха та найскорішого відновлення діяльності лікарні.

З повагою

ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

8 липня 2024 року

ЛУЦК. Священники УПЦ рассказали волынским СМИ, почему не переходят в ПЦУ


«У нас есть литургическое единение со всем миром», – в частности подчеркнули волынские священнослужители.

На Волыни продолжает действовать более 500 приходов УПЦ, за последний год «перевести» в структуру Думенко удалось всего лишь 5 храмов УПЦ. С 2019 года в ПЦУ, согласно данным этой структуры, перешло всего 18 священников. Журналисты волынского издания «Сила правды» попытались разобраться, что стоит за этой неутешительной статистикой для ПЦУ, и обратились к настоятелям волынских храмов Украинской Православной Церкви за комментарием по поводу их позиции касательно ПЦУ.

Первое, что спросили у священников: рассматривался ли в их общине вопрос присоединения к ПЦУ, и что они думают о выходе из-под юрисдикции Украинской Православной Церкви. Подробней…

КИЇВ. У день Різдва Іоанна Хрестителя Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі


7 липня, у день Різдва чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, у Неділю другу після Пʼятидесятниці, всіх святих, у землі Руській просіявших, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Богослужіння відбулось у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Васильківський Іоасаф, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

У своїй проповіді в день вшанування всіх святих, у землі Руській просіявших Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що в час війни РФ проти України християни моляться про дарування миру своїй країні. Подробней…

РІВНЕ. У Городоцькому монастирі відбувся перший випуск Центру дистанційної освіти для мирян


6 липня з благословення ректора КДАіС архієпископа Білогородського Сильвестра та архієпископа Рівненського і Острозького Пимена у Свято-Миколаївському Городоцькому жіночому монастирі Рівненської єпархії відбувся перший випуск Центру дистанційної освіти для мирян.

Центр дистанційної освіти для мирян — проект, який було започатковано ініціативною групою духовенства Української Православної Церкви з метою підготовки помічників священника на парафії. Дворічний курс охоплював вивчення богословських дисциплін, а також педагогіки, психології, організації роботи з дітьми та молоддю. Процес навчання відбувався за допомогою відеозв’язку. Заняття Подробней…