Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Єпископ Силуан звершив освячення храму на честь святителя Василія селища Красноїльськ


13 липня єпископ Герцаївський Силуан звершив освячення престолу у новозбудованому храмі на честь святителя Василія Великого селища Красноїльськ Сторожинецького благочиння та очолив урочисте богослужіння. Розділити радість з настоятелем парафії ієреєм Іоанном Іліуцем прийшов секретар Чернівецько-Буковинської єпархії митрофорний протоієрей Димитрій Щербан та духовенство нашої єпархії.

За богослужінням архієрей та духовенство молились про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

По клопотанню митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, настоятель парафії на честь святих святителя Василія Великого селища Красноїльськ Сторожинецького благочиння ієрей Іоанн Іліуц був удостоєний церковної нагороди.

Проповідь після молитви Господньої виголосив митрофорний протоієрей Костянтин Кіфу, настоятель парафії на честь святого великомученика Димитрія села Їжівці Сторожинецького благочиння.
В кінці богослужіння єпископ Силуан привітав духовенство та вірян з визначною подією в житті парафії та виголосив проповідь. Насамкінець настоятель парафії подякував архієрею за освячення оновленого храму та звершене богослужіння, духовенству та вірянам за соборну молитву.