Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Митрополит Мелетій звершив освячення оновленого престолу на парафії УПЦ у селі Банчени

14 липня, у Неділю третю після Пʼятидесятниці, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення оновленого престолу на парафії на честь преподобної Параскеви села Банчени Герцаївського благочиння.
Митрополиту Мелетію співслужили: митрополит Банченський Лонгин, єпископ Герцаївський Силуан, єпископ Новоселицький Клеопа, єпископ Дондюшанський Патрокл, настоятель парафії та благочинний Герцаївського округу митфрофорний протоієрей Павло Думітру, духовенство нашої єпархії та гості у священному сані.
За богослужінням архієреї та духовенство молились про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.
Після молитви Господньої проповідь виголосив духовник Герцаївського благочиння митрофорний протоієрей Іоанн Караушу, настоятель парафії на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла села Петрашівка Герцаївського благочиння.
В кінці богослужіння митрополит Мелетій привітав духовенство та вірян з визначною подією в житті парафії, виголосив проповідь та вручив грамоти настоятелю храму, благодійникам та парафіян. Насамкінець настоятель парафії подякував архієреям за освячення оновленого храму та звершене богослужіння, духовенству та вірянам за соборну молитву.

Фейсбук сторінка Чернівецької єпархії УПЦ