Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ФРАЙЗІНГ. Голова відомого німецького фонду «Реновабіс» закликає не порушувати свободи віросповідання в Україні


У німецькому благодійному фонді «Реновабіс» критично оцінюють триваючі в українському парламенті спроби заборонити Українську Православну Церкву. Голова Німецької акції допомоги Східній Європі пастор професор Томас Швартц закликає в інтересах прав людини в будь-якому разі не порушувати свободи віросповідання. Про це повідомляє сайт renovabis.

Керівник Реновабісу Швартц попереджає про наслідки та застерігає, що в кожному випадку має бути гарантована свобода віросповідання, а каратися мають конкретні порушення. «Ви не можете покарати цілу Церкву з усіма її вірними як зрадників своєї української Батьківщини», – говорить голова фонду.

На його переконання, усіх ієрархів та весь церковний народ Церкви не слід ототожнювати з російськими агресорами, навіть якби й були підтверджені та юридично доведені окремі випадки державної зради представників УПЦ.

Професор Швартц також зазначає: «Такий законодавчий крок українського парламенту, Верховної Ради, також міг би ускладнити шлях до Європейського Союзу, а також був би великим тягарем для співіснування в українському суспільстві».

Генеральний директор Реновабісу вважає заплановану заборону цілої Церкви невиправданою та контрпродуктивною. Водночас, на його думку, це зіграло б на руку російській військовій пропаганді.