Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У річніцю битви під Берестечком архієрей і клірики єпархії помолились за загиблими воїнамив


Духовенство, чернецтво та миряни Рівненської єпархії УПЦ на “Козацьких могилах” піднесли молитви за усіх православних воїнів, котрі загинули, захищаючи Україну. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

7 липня, у чергову річницю Берестецької битви, у селі Пляшева Дубенського району духовенство Рівненської єпархії звершили панахиду за всіма загиблими воїнами. Заупокійну службу очолив архієпископ Рівненський та Острозький Пимен.

Вшановувати полеглих воїнів приїхали священники, ігумені, черниці та ченці кількох монастирів, невелика кількість мирян.

Після панахиди владика Пимен розповів про історичну подію, яка майже чотири століття тому відбулася на полі Берестецької битви.

“Тут, на цьому місці, поховані звитяжці духу, котрих ми з вами називаємо козаками часів Богдана Хмельницького. Але сьогоднішіній час спонукає нас всіх молитися за тих, хто безвинно погинув зараз на полі бою за рідну землю, тих, кого чекали батьки, чекали рідні. Ми з вами можемо і зобв‘язані приносити молитви, як кадильний феміам, за всіх тих, хто назвавам себе християнином православним, за всіх, хто боронив нашу землю, нашу державу та нашу правосланву віру”, – сказав владика.

Традицію молитви за православних воїнів на “Козацьких могилах” у Рівненській єпархії зберігають впродовж багатьох років. І за часів радянської влади, і потім після проголошення Незалежності України, ігуменя Городоцького Миколаївського жіночого монастиря разом з сестрами щороку приїжджає у Берестечко, щоб пом‘янути православних воїнів.