Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Городоцькому монастирі відбувся перший випуск Центру дистанційної освіти для мирян


6 липня з благословення ректора КДАіС архієпископа Білогородського Сильвестра та архієпископа Рівненського і Острозького Пимена у Свято-Миколаївському Городоцькому жіночому монастирі Рівненської єпархії відбувся перший випуск Центру дистанційної освіти для мирян.

Центр дистанційної освіти для мирян — проект, який було започатковано ініціативною групою духовенства Української Православної Церкви з метою підготовки помічників священника на парафії. Дворічний курс охоплював вивчення богословських дисциплін, а також педагогіки, психології, організації роботи з дітьми та молоддю. Процес навчання відбувався за допомогою відеозв’язку. Заняття проводили викладачі Київської духовної академії та інших духовних навчальних закладів.

Свою діяльність Центр дистанційної освіти для мирян розпочав у Рівненській єпархії. Надалі планується поширення діяльності Центру в інших єпархіях УПЦ.

Цьогоріч навчання у ЦДО завершили 24 випускники.

У переддень випуску, 5 липня, відбулася зустріч слухачів курсу ЦДО та представників викладацького складу. Викладачі Центру прочитали підсумкові лекції, дали відповіді на питання слухачів та провели загальний іспит.

У сам день випуску урочистості розпочалися з подячного молебню.

Актову частину очолив архієпископ Рівненський і Острозький Пимен. В ході офіційної частини було зачитане вітальне слово ректора КДАіС архієпископа Білогородського Сильвестра. Також зі словом вітання та настанови до випускників звернулися архієпископ Пимен та настоятелька Городоцького монастиря ігуменя Михаїла (Заєць).

Завершилися урочистості врученням випускникам сертифікатів про закінчення курсу ЦДО та спільним фото.