Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Три архіпастирі звершили соборну літургію біля Калинівського Хреста


8 липня, в день вшанування Калинівського чуда, три архієреї Української Православної Церкви звершили Божественну літургію біля Калинівського Хреста.

Божественну літургію очолив митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, якому співслужили: митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, благочинні, духовенство Вінницької єпархії та гості у священному сані.

На Малому вході з благословення Предстоятеля, митрополит Варсонофій удостоїв клірика Калинівського благочиння протоієрея Сергія Лісніченка права служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до молитви «Отче наш».

Під час літургії архієреї разом із духовенством помолились про перемогу і мир в Україні, за наших воїнів-захисників та усіх постраждалих і знедолених від війни українців.

Після богослужіння відбулося вшанування Хреста Господнього. Митрополит Варсонофій привітав усіх зі святом, а також подякував архіпастирям, духовенству та чисельному народу Божому, які прибули до цього святого місця, щоб спільно обʼєднатись у соборній молитві.