Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Июнь 25th, 2024

КИЇВ. Вітальне слово Священного Синоду УПЦ: «У Вашій особі бачимо образ ревного захисника Православної віри»

25 червня, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, архієреї, духовенство, ченці та віряни Української Православної Церкви вітають свого Предстоятеля з днем тезоіменитства. Цьогоріч Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначатиме також 10-ту річницю першосвятительського служіння на престолі Київських Митрополитів та 80-річчя з дня народження.

Цього дня, після Божественної літургії у Пантелеймонівському жіночому монастирі у Феофанії, від імені Священного Синоду, архіпастирів та пастирів, Синодальних відділів та установ, монастирів, духовних шкіл та багатомільйонної пастви Української Православної Церкви вітальне слово на адресу Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія зачитав митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.

«Всеблагому Промислу Божому 10 років тому зволилося звести Вашу святиню на престол Київських Митрополитів, щоб, за словом святителя Григорія Богослова, стати опорою та вінцем віри, дорогоцінною перлиною Церкви», – зазначив у вітальному слові митрополит Агафангел та наголосив, що у цей непростий час потрясінь і негараздів Блаженніший владика є зразком стійкості у вірі, твердості в архіпастирському служінні й благоговійного стояння в молитві. Подробней…

ВАШИНГТОН. Митрополит всієї Америки і Канади поздоровив Предстоятеля УПЦ з Днем Агела

25 червня, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки і Канади Тихон надіслав Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію вітання з днем Ангела.

«У житії преподобного Онуфрія, небесного покровителя і заступника Вашого Блаженства, ми читаємо, що протягом багатьох років його усамітнення в пустелі кожної суботи та неділі Бог через ангела надавав йому Святе Причастя. Це чудове приношення нагадує нам, що Бог завжди поряд з тими, хто покладає свою надію на Нього і залишається вірним своєму покликанню», – йдеться у вітанні.

Блаженніший Митрополит Тихон побажав Предстоятелю УПЦ, щоб Господь винагородив його надії, а вірність завжди укріпляла його у «складному покликанні Предстоятеля Української Православної Церкви у ці смутні часи, завжди надаючи Вашому Блаженству все необхідне для несення Вашого високого архіпастирського служіння».

«З радістю і подякою згадуючи наше співслужіння та спілкування у Чернівцях лише кілька тижнів тому, запевняю Вас у моїй братерській любові та молитвах, а також у молитвах повноти Православної Церкви в Америці за братів в Українській Православній Церкві і її любові до них», – написав Архієпископ Вашингтонський.

ПРЯШЕВ. Митрополит Чеських земель і Словаччини привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з тезоімеництвом


25 червня, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій святкує День свого Небесного Покровителя. Своє вітання Предстоятелю Української Православної Церкви надіслав Предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини Блаженніший Митрополит Ростислав.

«Сердечно вітаю Вас із днем пам’яті Вашого небесного покровителя преподобного Онуфрія Великого! Труди цього чудового подвижника є мірилом Вашого іночеського і архіпастирського ділання, і Ви зі справжнім чернечим довготерпінням, старанністю й смиренномудрістю несете Хрест Предстоятеля, являючи собою істинно християнський приклад ставлення до “житейського моря, яке хвилює буря спокус”», – йдеться у вітанні.

Блаженніший Ростислав у «день особистої молитовної радості» побажав Блаженнішому владиці міцності сил та допомоги Божої у трудах: «Нехай Всемилостивий Господь захищає Вас і ввірену Вам паству Української Православної Церкви Своїми благословеннями молитвами преподобного отця нашого Онуфрія Великого і всіх Святих!»

Ваші Предстоятельські труди та молитви укріпляють ввірену Вам паству — Синод Македонської Православної Церкви привітав Предстоятеля УПЦ

Архієпископ Охридський і Македонський Стефан від імені Архієрейського Синоду Македонської Православної Церкви — Охридської Архієпископії та від себе особисто надіслав вітання Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в день Ангела, 25 червня 2024 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Вітаємо Вас з днем пам’яті Вашого небесного покровителя, преподобного Онуфрія Великого, з найсердечнішими та найщирішими побажаннями міцного здоров’я і рясної милості Божої в Першосвятительському Вашому служінні Церкві Христовій», — йдеться у вітальному листі.

Звертаючись до Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Блаженніший Архієпископ Стефан додав до свого привітання такі слова: «Ваші труди та молитви як Предстоятеля Української Православної Церкви укріпляють вірний народ, показуючи Вас добрим пастирем ввіреного Вам Богом стада».

КИЕВ. Митрополиту Павлу в суде впервые зачитают обвинительный акт


Адвокат наместника Киево-Печерской лавры заявил, что на заседании суда будет также решаться вопрос о мере пресечения для подзащитного.

Как собщает сайт СПЖ, 25 июня состоится заседание суда, в котором будет слушаться дело митрополита Вышгородского и Чернобыльского Павла (Лебедя) по существу, сообщил адвокат владыки протоиерей Никита Чекман.

Он заявил, что в суде наместнику Свято-Успенской Киево-Печерской лавры зачитают обвинительный акт, а дальше будут решать вопрос о мере пресечения Подробней…