Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Июнь 23rd, 2024

КИЇВ. Представники Рівненської єпархії привітали Блаженнійшого митрополита Онуфрія з 10-річчям предстоятельського служіння


Архієпископ Рівненський та Острозький Пимен, духовенство, чернецтво та миряни привітали Блаженійшого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, Предстоятеля Української Православної Церкви з днем ангела та 10-ою річницею предстоятельського служіння.

Представники Рівненської єпархії привітали Предстоятеля напередоні його дня ангела та ювілею. Побажали архіпастирю благодаті Божої, яка б освячувала та благословляла кожен прожитий день, укріпляючи у несенні нелегкого хреста предстоятельського служіння. Подробней…

КИЇВ. Предстоятель звершив богослужіння з нагоди Дня Святої Трійці у Києво-Печерській Лаврі


23 червня, у День Святої Трійці, свято П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію та урочисту вечірню у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Святкове богослужіння відбулось у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили митрополит Васильківський Іоасаф, єпископ Бородянський Марк, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита, духовенство Лаври та гості у священному сані.

У слові проповіді після читання Святого Євангелія Блаженніший владика нагадав вірянам вчення Церкви про Святу Трійцю — одкровення Бога про Себе. Подробней…

ПОЧАЇВ. У духовній семінарії відбулися урочистості з нагоди випуску студентів


20 червня в Почаївській духовній семінарії відбувся ХХХІ випуск студентів 4 класу.

Божественну літургію у Троїцькому соборі монастиря очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій у співслужінні ректора ПДС архієпископа Шумського Іова, священнослужителів єпархії та братії обителі.

За богослужінням співав студентський хор духовної школи.

Після Літургії відбулось урочисте вручення дипломів випускникам Почаївської духовної семінарії.

Цього року дипломи отримали 31 випускник денної форми навчання та 18 студентів заочної.

РІВНЕ. Відбувся ІІ-й зʼїзд православної молоді


Упродовж 17-19 червня на Соколиних горах, що на Березнівщині, проходив ІІ-й з’їзд православної молоді сіл Балашівка, Великі Межирічі та Лінчин.

Духовенство Рівненської і Сарненської єпархій уже традиційно разом проводять такі зустрічі для юнаків та дівчат з різних куточків Рівненщини. Організували поїздку протоієрей Георгій Сухий (Рівненська єпархія), протоієрей Роман Поліщук та протоієрей Костянтин ЛЯХОВИЧ (Сарненська єпархія).

Захід, який зібрав понад тридцять молодих людей, розпочався з молебню перед початком доброї справи. Подробней…