Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Июнь 4th, 2024

Предстоятель Православної Церкви Америки Тихон: Сподіваємося, що влада України дотримуватиметься усіх норм міжнародного права

Блаженніший Тихон, Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади у своєму слові після Божественної літургії в Банченському монастирі підтвердив свою незмінну братську любов і підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та повноті Української Православної Церкви.

«Ваше Блаженство, я тут, в стінах цього монастиря, перед братією хочу вас привітати і подякувати за вашу гостинність. І ще раз хочу підтвердити свою незмінну братську любов і підтримку Вашому Блаженству, Українській Православній Церкві і всьому українському народу», – сказав Митрополит Тихон.

Водночас Предстоятель Православної Церкви в Америці заявив: «Ми ще раз підтверджуємо право, і не тільки право, а й обов’язок вашої країни, України, захищати себе від неправдивої агресії, а в даний час від тої агресії, якої народ зазнає від війни. Хочемо також звернути увагу на те, що ми сподіваємося, що цивільна влада України буде дотримуватися всіх прав людини, всіх свобод та норм міжнародного права».

Предстоятель Американської Церкви відзначив, що його делегація привезла в Україну молитви і любов від усієї повноти Церкви в Америці. Подробней…

ТЕРНОПІЛЬ. Предстоятель Американської Церкви відвідав кафедральний собор Тернополя та Кулівецький монастир на Буковині

3 червня, після паломницького візиту до Почаєва та Кременця, Блаженніший Митрополит Тихон відвідав кафедральний собор на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії у Тернополі та Успенський Кулівецький чоловічий монастир на Буковині.

В ході візитів Блаженніший владика вклонився святиням, поспілкувався з архієреями, духовенством, ченцями та вірянами Української Православної Церкви, помолився за мир в Україні та благословення Боже для нашого народу.

4 червня, завершується візит Предстоятеля Православної Церкви в Америці до України. В останній день свого паломництва Блажненніший Митрополит Тихон відвідає монастирі Чернівецько-Буковинської єпархії.

ДНІПРО. Митрополит Іріней освятив автомобіль швидкої медичної допомоги для евакуації поранених воїнів ЗСУ


2 червня митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней освятив автомобіль швидкої медичної допомоги для евакуації поранених захисників України.

Автомобіль був придбаний військовим відділом єпархії на оголошені фінансові збори та благодійні внески небайдужих людей.

Автомобіль обладнаний всім необхідним спорядженням та ліками для порятунку поранених. Подробней…