Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Июнь 3rd, 2024

Митрополит всієї Америки і Канади Тихон: Я маю радість і честь здійснити паломництво до одного з найвідоміших монастирів християнства

3 червня після молебню в Успенському соборі Почаївської лаври Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади Тихон звернувся до присутніх архієреїв, владики намісника, чернечої братії, прихожан та паломників обителі зі словом, у якому висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та всім вірним Української Православної Церкви.

«У цей славетний Великодній час я маю радість і честь здійснити паломництво до одного з найвідоміших монастирів християнства та одного із найяскравіших маяків Православ’я у світі, монастиря, сама назва якого — Почаївська лавра — є синонімом непохитного сповідування святої і спасительної Православної християнської віри», — зазначив у своєму слові Блаженніший Митрополит Тихон.

Предстоятель ПЦА підкреслив, що попри тиск з усіх боків, братія Лаври та вся Українська Православна Церква продовжують стояти у сповіданні цієї апостольської віри.

Його Блаженство подякував Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, наміснику Почаївської лаври митрополиту Почаївському Володимиру та братії обителі за запрошення, теплий прийом і гостинність. Подробней…

КРЕМЕНЕЦЬ. Блаженніший Митрополит Тихон відвідав Почаївський Свято-Духівський скит та Богоявленський жіночий монастир


3 червня після паломницького візиту до Свято-Успенської Почаївської лаври Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади Тихон відвідав братське кладовище, де поховані спочилі насельники Почаївської обителі, Почаївський Свято-Духівський скит та Богоявленський жіночий монастир у Кременці.

У паломництві Предстоятеля Православної Церкви в Америці супроводжували митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, намісник Почаївської лаври митрополит Почаївський Володимир, ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Новоселицький Клеопа.

На братському кладовищі Його Блаженство помолився за упокоєння душ спочилих насельників Почаївської лаври. Після цього Блаженніший Митрополит Тихон відвідав Свято-Духівський скит. Подробней…

ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ. Архієпископ Спиридон освятив храм на честь Єрусалимської ікони Божої Матері


1 червня, у день памʼяті кн. Димитрія Донського, архієпископ Добропільський Спиридон, вікарій Київської Митрополії здійснив велике освячення храму на честь Єрусалимської ікони Божої Матері, який знаходиться на території храму Святого Димитрія Донського, що будується міста Дружківка та Божественну літургію.

Владиці співслужили: благочинний Дружківського округу протоієрей Миколай Мельничук, благочинний Іово-Почаївського округу у Костянтинівці, протоієрей Вади Подробней…

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископ Віктор освятив храм у селі Моломолинці


3 червня архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звершив освячення храму на честь святої великомучениці Варвари у селі Моломолинці Хмельницького району та відслужив у ньому Божественну літургію.

Новозбудований храм зʼявився завдяки старанням парафіян після того як у травні 2022 року сільський храм на честь святої великомучениці Варвари був захоплений прихильниками ПЦУ. Подробней…

ПОЧАЇВ. Відбувся візит Предстоятеля Православної Церкви в Америці Тихона у Почаївську лавру


3 червня Предстоятель Православної Церкви в Америці Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади Тихон прибув з паломницьким візитом до Свято-Успенської Почаївської лаври.

У святій обителі Його Блаженство зустріли намісник Почаївської лаври митрополит Почаївський Володимир та братія монастиря.

В Успенському соборі Лаври Блаженніший Митрополит Тихон очолив молебень. Предстоятелю ПЦА співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Новоселицький Клеопа та братія і гості у священному сані. Подробней…