Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит всієї Америки і Канади Тихон: Я маю радість і честь здійснити паломництво до одного з найвідоміших монастирів християнства

3 червня після молебню в Успенському соборі Почаївської лаври Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади Тихон звернувся до присутніх архієреїв, владики намісника, чернечої братії, прихожан та паломників обителі зі словом, у якому висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та всім вірним Української Православної Церкви.

«У цей славетний Великодній час я маю радість і честь здійснити паломництво до одного з найвідоміших монастирів християнства та одного із найяскравіших маяків Православ’я у світі, монастиря, сама назва якого — Почаївська лавра — є синонімом непохитного сповідування святої і спасительної Православної християнської віри», — зазначив у своєму слові Блаженніший Митрополит Тихон.

Предстоятель ПЦА підкреслив, що попри тиск з усіх боків, братія Лаври та вся Українська Православна Церква продовжують стояти у сповіданні цієї апостольської віри.

Його Блаженство подякував Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, наміснику Почаївської лаври митрополиту Почаївському Володимиру та братії обителі за запрошення, теплий прийом і гостинність.

«Я хотів би ще раз засвідчити свою непохитну братню любов і підтримку Його Блаженству, Українській Православній Церкві та всьому українському народу. У зв’язку з цим, хоча ми, звичайно, підтверджуємо право і обов’язок Вашої держави України захищатися від невиправданої агресії Російської Федерації, ми також закликаємо цивільну владу цієї країни відстоювати право і обов’язок держави поважати релігійну свободу, належну правову процедуру і норми міжнародного права», — також наголосив Архіпастир.