Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Хмельницька єпархія привітала Блаженнішого Митрополита Онуфрія з 10-річчям інтронізації та 80-річчям від дня народження


18 червня архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор, духовенство та віряни Хмельницької єпархії привітали Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з прийдешнім днем Ангела, 10-річчям інтронізації на престолі Київських Митрополитів та 80-річчям у резиденції Предстоятеля УПЦ, у Пантелеімонівському жіночому монастирі у Феофанії.

Від імені духовенства та вірян Хмельницької єпархії Першосвятителя привітав архієпископ Віктор та підніс йому в дар ікону Покрова Пресвятої Богородиці, написану іконописцями у м. Хмельницькому, намальовану місцевим художником картину із зображенням Миколаївського собору Хмельницького.

Дитячий хор Хмельницької єпархії, діти недільної школи храму Різдва Пресвятої Богородиці Хмельницького та молодіжка Хмельницької єпархії «Молоді серця» підготували в подарунок Предстоятелю віршовані привітання та піснеспіви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій подякував архієпископу Віктору з паствою за привітання.

«Дуже приємно побачити діточок, які є нашим майбутнім, які в ранньому віці вже знають Бога. Це велике досягнення, – сказав Його Блаженство. – Якщо ви будете любити і молитися Богові, будете любити своїх родичів, ближніх, то все в житті у вас буде красиво. І ви будете щасливі, і навколо вас буде все цвісти».

Звертаючись до керуючого Хмельницькою єпархією та гостей, Блаженніший владика побажав: «Нехай Господь укріпляє вас і дає сили і наснагу служити вірно Церкві Христовій, як ви це робите вже багато років. Спаси Господи всіх».

Предстоятель подарував кожному іконку Пресвятої Трійці та солодощі.