Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив всенічне бдіння напередодні дня пам’яті преподобного Онуфрія Великого


Блаженніший Митрополит Онуфрій, Богослужіння Предстоятеля, День тезоіменитства Блаженнішого Митрополита Онуфрія, преподобний Онуфрій Великий

24 червня, напередодні дня пам’яті преподобного Онуфрія Великого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі (Феофанії).

Святкове богослужіння відбулося у головному храмі обителі – Пантелеймонівському соборі.

Предстоятелю співслужили постійні члени Священного Синоду УПЦ: митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, голова Церковного суду УПЦ митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент; митрополити, архієпископи та єпископи Української Православної Церкви, духовенство обителі, Києва та гості у священному сані.

За богослужінням молились ігумені та насельниці чернечих обителей УПЦ, духовенство з Києва та інших єпархій, паломники та парафіяни монастиря.

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкала).

Завтра, 25 червня, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, ім’я якого отримав у чернечому постризі Блаженніший Митрополит Онуфрій, Предстоятель очолить Божественну літургію у цьому ж храмі.