Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вбивцю священника Романа Ніколаева увʼязнили до 15 років


Оболонський суд засудив 50-річного киянина до 15 років ув’язнення за звинуваченням у скоєнні навмисного вбивства з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб та розбійного нападу на священнослужителя однієї з православних церков Києва. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Вбитий священнослужитель – це настоятель храму мц. Татіани Оболонського благочиння столиці священник Роман Ніколаєв.

Вбивство скоїли у ніч на 26 липня 2015 року в під’їзді багатоповерхового будинку на проспекті Героїв Сталінграда. Двоє невідомих двічі вистрілили у священнослужителя, влучивши йому в голову. Потім злочинці зникли з місця злочину, заволодівши особистими речами потерпілого.

Після нападу отець Роман знаходився у комі й до своєї кончини перебував без свідомості. Відійшов у вічність клірик 29 липня на 41-му році життя.

«В ході слідства було установлено свідка, який проходив повз будинок, де стався напад на потерпілого, та бачив, як обвинувачений біля сусіднього будинку викинув балаклаву, яку в подальшому вилучили правоохоронці. Проведеними експертизами на ній було виявлено сліди ДНК обвинуваченого, якого вдалося затримати у 2019 році після вчинення іншого злочину. Експертиза ДНК стала одним із основних доказів звинувачення в суді», – йдеться у повідомленні.

Оболонський суд Києва засудив обвинуваченого до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його взято під варту в залі суду. Матеріали щодо його спільника виділені в окреме провадження.