Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископ Віктор освятив престол у 200-літньому храмі


13 червня, в день свята Вознесіння Господнього, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звершив освячення оновленого престолу та святкову Божественну Літургію у Свято-Михайлівському храмі села Карачіївці Хмельницького району (Віньковецького благочиння).
Святкове богослужіння було приурочено до 200-річчя храму, яке виповнюється цьогоріч.
Його Високопреосвященству співслужили: секретар єпархії протоієрей Олександр Рибчинський, благочинний храмів Віньковецького округу протоієрей Віталій Гермак, намісник Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря м. Старокостянтинова архімандрит Іоасаф (Горкавчук), настоятель храму протоієрей Іоанн Воробець та духовенство благочиння.
На малому вході, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, архієпископ Віктор нагородив настоятеля Свято-Володимирівського храму с. Охримівці протоієрея Іоанна Лошнія правом служіння Божественної Літургії з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні.
На сугубій єктенії були піднесені особливі прохання до Господа про переможний мир на нашій землі та Божу милість до воїнів-захисників України і всіх знедолених.
На завершення богослужіння відбувся чин славлення, після якого Владика звернувся до вірян зі словом проповіді.
За старанні труди на благо Хмельницької єпархії Архіпастир нагородив настоятеля храму протоієрея Іоанна Воробця орденом «Покрова Пресвятої Богородиці», благодійника парафії Навлока Володимира Володимировича — орденом Української Православної Церкви «Рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня», а Воробець Анну за активну участь у житті парафії відзначив Архієрейською грамотою.