Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив святкове богослужіння з нагоди престольного свята Вознесенського храму на Деміївці


13 червня, у день свята Вознесіння Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Вознесенському храмі в районі Деміївка міста.

Його Блаженству співслужили вікарії Київської Митрополії архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, а також духовенство храму та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів пастві про суть сьогоднішнього свята, а також нагадав вірним про великий поклик усіх християн — свідчити про Господа всьому світу.

Блаженніший владика підкреслив, що через Своє Вознесіння Господь возніс на Небо людську природу, яку Він прийняв на Себе, і посадив її праворуч від Небесного Бога Отця. І нині Христос є посередником між Богом і людиною, Він ходатайствує за нас перед Отцем — наголосив Першосвятитель.

Предстоятель нагадав віруючим про події Вознесіння й, зокрема, про слова Спасителя, сказані Ним Своїм учням перед тим, як Він почав возноситися: «Ви приймете силу, коли зійде на вас Дух Святий; і будете Мені свідками в Ієрусалимі та по всій Іудеї і Самарії та аж до краю землі» (Діян. 1, 8).

«Кожна людина має одним зі своїх обов’язків бути свідком великої тайни спасіння людського роду, свідком Воскресіння Христового», — звернув увагу Архіпастир.

Звичайно, як зауважив Блаженніший владика, не всі мають дар слова для проповіді, але кожна людина повинна жити так, щоб свідчити про Бога.

Якщо ж життя людини не відповідає заповідям Божим, то будь-які її слова не мають цінності, а є лише, як наголосив Першосвятитель, «міддю дзвінкою».

«Коли ми живемо по заповідям Божим, то ми, може, це розуміємо, а може, і не розуміємо, але ми вже є свідками Того прекрасного Бога, Який так полюбив людину, що послав у світ Свого Єдинородного Сина, щоб світ був спасенний», — сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Архіпастир побажав усім вірним вибудовувати своє життя на Божественних священних законах і бути свідками слави Христа у цьому світі та удостоїтися вічного блаженства і життя на Небі у Христі Іісусі, Господі нашому.

На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

За Літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію вихованця 2-го класу Київської духовної семінарії Ярослава Павлика.

Наприкінці богослужіння був звершений чин славлення перед іконою Вознесіння Господнього.

Після цього Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав вірян зі святом та благословив усіх.

На завершення урочистостей настоятель храму протоієрей Павел Кирилов звернувся до Його Блаженства зі словом подяки за архіпастирський візит.