Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди випуску у КДАіС


16 червня, у Неділю сьому після Пасхи, святих отців Першого Вселенського Собору, у Київській духовній академії і семінарії відбулись урочистості з нагоди завершення 2023/2024 навчального року. Випуск у духовних школах очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Передусім Предстоятель звершив Божественну літургію у храмі в ім’я преподобного Іоанна Дамаскіна. Академічний храм та інша інфраструктура духовної школи зараз знаходиться на території Покровського Голосіївського монастиря у Києві.

Предстоятелю співслужили: голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, намісник Голосіївського монастиря архієпископ Ворзельський Ісаакій, ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи КДАіС єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

За богослужінням співав студентський хор під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкала).

Під час малого входу Блаженніший владика відзначив випускників та викладачів духовних шкіл у священному сані богослужбовими нагородами.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Проповідь після запричасного вірша виголосив випускник аспірантури КДА кандидат богословʼя Володимир Павлов.

Після Літургії відбулось урочисте вручення дипломів випускникам Київської духовної академії і семінарії. Вступне слово сказав ректор Київських духовних шкіл владика Сильвестр.

Предстоятель привітав викладачів, студентів та випускників КДАіС із завершенням навчального року. Архіпастир звернувся до випускників із словом настанови щодо їхнього подальшого церковного служіння і християнського життя.