Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР. Жителі села Світязь захистили право Петропавлівського монастиря жити за своїм статутом

16 червня у Будинку культури села Світязь відбулися збори територіальної громади місцевого старостинського округу. В оголошенні, що його розповсюдили на Інтернет-ресурсах, було вказано про «збори релігійної громади, з приводу переходу до ПЦУ».

Як виявилося, організатори заходу вирішили, всупереч законодавства України, скористатися людським ресурсом старостинського округу, аби перевести релігійну громаду Петропавлівського чоловічого монастиря Української Православної Церкви до ПЦУ.

Для того, аби взяти участь у вирішенні долі місцевої православної чернечої обителі, достатньо було мати паспорт з місцевою пропискою.

Усім зареєстрованим вручили жовті карточки і після протокольних формальностей та словесних перепалок з приводу необхідності і законності такого зібрання, оголосили голосування.

За його результатами було встановлено, що за «перехід до ПЦУ» проголосували 102 учасники зборів, проти – 249.

Отже учасники зборів територіальної громади Світязького старостинського округу переважною більшістю голосів підтримали релігійну громаду Петропавлівської чернечої чоловічої обителі та визнали її законне право і далі залишалася в юрисдикції Української Православної Церкви.

P.S.
• У вказаному заході брав участь намісник Світязького монастиря архімандрит Арсеній (Демʼянчук) та братія обителі. Отець Арсеній закликав громаду села не піддаватися на провокації на релігійному грунті і замість розділення, єднатися навколо захисту України, допомоги воїнам ЗСУ і дбати про гідне майбутнє свого народу.

• Був присутнім на зборах і запрошений організаторами священник ПЦУ. Однак, побачивши результати голосування, він завчасно покинув залу Будинку культури, не поцікавившись участю місцевих симпатиків своєї конфесії та не запропонувавши їм якісь варіанти для подальшої самоорганізації.

• Повний відеозапис зборів можна подивитися на Фейсбук сторінці протоієрея Володимира Ковтача (Володимир Ковтач).