Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВАТИКАН. Українська делегація передала Папі Франциску І списки військовополонених


Як повідомляє сайт «Vatican News», у загальній аудієнції, яка в середу, 19 червня 2024 р., відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані, взяла участь делегація родичів військовополонених захисників Маріуполя. Вони вручили Папі списки, фото, дитячі малюнки, а також картину, що зображає молитву матерів і дружин за синів і чоловіків, які перебувають у полоні. Жінки також подарували Святішому Отцеві медаль, викарбувану з гільзи.

В зустрічі брав участь архиєпископ Мечислав Мокшицький, Львівський митрополит РКЦ в Україні. Після загальної аудієнції він поділився деякими думками редакцією часопису:

«Радію, що Боже Провидіння дало мені таку ласку й можливість прибути сюди, до гробів святого Петра, а також Папи Івана Павла ІІ, Бенедикта XVI, щоб через їхнє заступництво разом з паломниками з України випрошувати мир. З нами є народний депутат, інші вірні. На аудієнції також були дружини та мама солдатів, які в полоні. Вони багато розповідали Папі Франциску про це страждання, просили про благословення для сина і чоловіків, а також для всіх інших, що страждають під час цієї війни, просили молитися про мир. Я також мав нагоду, щоб подякувати Святішому Отцю за його щоденні молитви, за те, що він кожної неділі і кожної середи під час аудієнції згадує про Україну, завжди говорить, що молиться за терплячу Україну. І сьогодні він теж про це сказав. Він заохочував до молитви псалмами і сказав, що отримав книгу псалмів, з якої молився український воїн. Це дуже важливо, бо ми знаємо, що молитва має велику силу. Я подякував за цю солідарність, за підтримку нашого українського народу, в особливий спосіб за те, що він закликає світ і відповідальних дбати про те, щоб якнайшвидше прийшов так довгоочікуваний мир».