Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У монастирях УПЦ звершено чернечі постриги

29 квітня  архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звершив чин постригу у Хрестовоздвиженському чоловічому монастирі.

28 квітня, у свято Входу Господнього у Єрусалим, у Межирицькому Свято-Троїцькому чоловічому монастирі, у храмі на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці м. Світловодськ, у Харалампієвському жіночому монастирі с. Гамаліївка на Сумщині, у Єлисаветинському монастирі на Кіровоградщині та 26 квітня у Михайлівському Пелагіївському жіночому монастирі с. Пелагіївка звершили чернечі постриги.

29 квітня архієпископ Віктор звершив чернечий постриг у малу схиму над іноком Варлаамом (Кухар) та послушником Сергієм Штанько у храмі преподобного Серафима Саровського Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря м. Старокостянтинова.

Участь у чині постригу взяли: духівник Хмельницької єпархії архімандрит Пахомій (Дідик), намісник монастиря архімандрит Іоасаф (Горкавчук), благочиний у справах монастирів ієромонах Феодосій (Слободянюк), архімандрит Паісій (Куліш) та ієромонах Макарій (Груздєв).

Ченці отримали нові імена: інок Варлаам – Амвросій (на честь святителя Амвросія, єпископа Камʼянець-Подільського, сповідника), Сергій – Константин (на честь рівноапостольного царя Константина).

Після постригу архієпископ Віктор звернувся зі словами настанов до новопострижених монахів.

Архієпископ Рівненський та Острозький Пимен здійснив чернечий постриг трьох насельників Межигирицької обителі.

Священноінок Павел (Котяш) у постригу отримав ім’я ієромонах Порфирій на честь Порфирія Гаазського, ієродиякон Григорій (Магрело) у постригу – Хризостом на честь Іоанна Златоустого, чтець Микола (Мамчич) – монах Амвросій на честь Амвросія Медіоланського.

Після постригів владика Пимен звернувся до монахів зі словом настанови, побажав їм Божої допомоги у несенні послухів та спасіння у Господі.

Чернечий постриг у храмі на честь Введення во храм Пресвятої Богородиці звершив митрополит Олександрійський і Світловодський Боголєп.

Після постригу митрополит Боголєп звернувся до пострижених ієромонаха Агафангела (на честь священномученика Агафангела, митрополита Ярославського) та монаха Амфілохія (Амфілохія Почаєвського) зі словом настанови та побажав їм Божої допомоги у несенні послухів та спасіння у Господі.

Ввечері 28 квітня, з благословення митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Миколая, в Єлисаветинському чоловічому монастирі намісник обителі архім. Мануїл (Заднєпряний) звершив чернечий постриг послушника Олександра.
Новопострижений монах отримав ім’я Назарій на честь преподобного Назарія, ігумена Валаамського, Чудотворця.

 У Харалампієвської обителі в чернечому чині новопострижені сестри отримали нові імена: послушниця Ніна відтепер монахиня Серафіма, а послушниця Валентина – монахиня Харалампія.

Після завершенні постригу владика Роман звернувся до всіх присутніх із настановчим словом, в якому зазначив, що сьогоднішня подія є великою радістю, оскільки в цей день Церква поповнилася новими світильниками віри Христової. Також архієрей привітав з цією важливою подією в житті монастиря ігуменю Софію та сестер обителі.

За традицією, новопострижені черниці перебуватимуть у храмі три доби, де цілодобово читатимуть Псалтир та возноситимуть свої молитви за увесь світ.

Раніше, 26 квітня, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим звершив чин постригу у Михайлівському Пелагіївському жіночому монастирі с. Пелагіївка Новобузького району.

У Благовіщенському храмі обителі в малу схиму були пострижені інокиня Пелагія, послушниця Марія і послушниця Ніна. Новопострижені монахині отримали імена Пелагія, Маріонілла і Ніка.