Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Привітання братії монастиря митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу з 30-річчям призначення Намісником Києво-Печерської Лаври


Дорогий Владико!

Дозвольте від щирого серця привітати Вас із 30-річчям призначення Намісником древньої святині нашого народу – Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Господь судив Вам взяти на себе цей відповідальний послух в важкі часи відродження святої Лаври. Загальна занедбанність, а подекуди й просто руїни – це те, що Ви прийняли разом з почесним званням Намісника. Важко було уявити, скільки потрібно людських сил та часу для відновлення обителі. Але, як навчає Господь наш Іісус Христос, «все можливо тому, хто вірує» (Мк. 9:23).

Божою милістю, по молитвам Пречистої Діви Богородиці та преподобних отців Печерських, посильний труд маленької горстки братії та велике натхнення народу Божого, під Вашим чуйним архіпастирським керівництвом, зробили диво. Своїм наполегливим трудом, жертовною відданістю, щирою любов’ю, Ви перетворили занедбану святиню в маленький куточок раю на землі. Ваше батьківське піклування про кожну живу душу, яка шукала захисту та притулку в древніх стінах монастиря, принесло сторичний плід. Сьогодні Лавра – це квітуча гілка Православного світу, рясний сад Пресвятої Богородиці, де звершує своє служіння чисельна братія.

Сьогодні, коли наш багатостраждальний український народ потерпає від жахливої жорстокої війни, в святій Лаврі лунають щирі молитви за захисників нашої Батьківщини, за всіх знедолених та осиротілих. З Вашого благословення виконується соціальне служіння милосердя для всіх, хто потребує пастирської опіки та матеріальної допомоги.

Дорогий Владико! Прийміть слова щирої вдячності від всієї нашої братії, прихожан святої Києво-Печерської Лаври, Ваших чисельних духовних чад! Дякуємо за Ваші багаторічні труди на благо нашої обителі та Святої Православної Церкви. Бажаємо Вам міцного здоров’я, духовної наснаги, Божої допомоги в подальшому несінні тяжкого хреста архіпастирського служіння та відповідального послуху Намісника нашої святої обителі.

Нехай милостивий Господь дарує Вам многая і благая літа! Віримо, буремні часи скоро минуть і ми знову будемо молитися разом в рідних стінах Святої Києво-Печерської Лаври! Просимо Ваших святих молитов та благословіння.

З синівською любов’ю,

братія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври

30 березня 2024 р.