Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Митрополит Феодосій розповів про розкриту схему рейдерського захоплення парафій (відео)

11 лютого на нараді благочинних та ігумень єпархії митрополит Черкаський і Канівський Феодосій розповів про нову схему, за допомогою якої прихильники ПЦУ в різних областях України вже кілька місяців захоплюють храми та майно Української Православної Церкви. Про це повідомляє пресслужба Черкаської єпархії.

Нотаріуси роздруковують на нотаріальних бланках інформацію про нібито проведені збори громад і завіряють підписи тих, хто зазначений як «учасники відповідних заходів» (за принципом «ми засвідчуємо не факт зборів, а те, що імена і прізвища людей, які, як нам сказали, їх проводили, співпадають із даними їхніх паспортів»).

Насправді ці збори не проводяться, прихильники ПЦУ просто позначають їх на папері, завіряють нібито для підтвердження своїх особистих даних на нотаріальних бланках, а потім подають ці псевдодокументи для перереєстрації статутів громад.

У результаті члени громад УПЦ змушені через суд доводити, кому насправді належить церковне майно. На це можуть піти роки.

За словами владики Феодосія, подібним чином за півроку, без відома настоятелів і громад, вже було перереєстровано статути практично всіх парафій в одному з благочинь Черкаської єпархії. Такі ж випадки спостерігаються і в інших єпархіях УПЦ.