Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Митрополит Євлогій звернувся до пастви у зв’язку з висунутими проти нього обвинуваченнями

27 лютого митрополит Сумський і Охтирський Євлогій звернувся до священнослужителів єпархії з проханням молитов за нього. Владика повідомив про висунуті звинувачення на підставі його проповіді на захист Української Православної Церкви.

Митрополит Євлогій розповів, що підставою для звинувачень стала його проповідь, у якій він «висловився на підтримку нашої Української Православної Церкви та про помилковість тієї релігійної політики проти нашої Церкви та її вірних чад, яку ми всі спостерігаємо».

Ієрарх підкреслив, що звинувачення не мають під собою реального ґрунту.

«Сьогодні, коли брехливі наклепи ллються рікою, а з кожним днем зростає кількість погроз та нагнітається ситуація, моя душа і серце звертаються до Бога, шукаючи у Ньому утіхи та сили. Моя архієрейська совість не дозволяє мені піддатися цим нападкам і признати вину за діяння, яких я не скоював. Я вірю, що правда Божа переможе, але для цього мені потрібна ваша підтримка та молитовна допомога», — йдеться у зверненні.

Він попросив паству посилити свої молитви до Господа, «щоб Він укріпив мою віру, міцність духу та дарував мудрість не скоїти помилок у цьому випробуванні».

«Нехай Господь допоможе мені зберегти чистоту моєї совісті та продовжувати служіння перед престолом Божим непорочно і в праведності, якої Він від нас очікує. Нехай Милосердний Господь благословить вас, ваші родини та ваше служіння. Нехай Він дарує нам усім мир, терпіння та силу протистояти випробуванням, зберігаючи віру та любов у наших серцях», — побажав керуючий Сумською єпархією.