Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Народний депутат Євгеній Шевченко закликав негайно повернути Києво-Печерську Лавру монахам УПЦ


Повернення Києво-Печерської Лаври та інших «брутально відібраних» храмів Українській Православній Церкві вкрай необхідне для підтримки і молитовного захисту України.   Про це на своєму Telegram-каналі   написав народний депутат України Євгеній Шевченко.

У своєму дописі Євгеній Шевченко підкреслив, що для підтримки України негайно слід відновити молитву монахів у забраних державою храмах УПЦ в Києво-Печерській Лаврі, а також в інших брутально відібраних у неї храмах.

Депутат також підкреслив хибність спроб покладення на УПЦ колективної провини за напад Росії.

Зробивши історичний екскурс, він зазначив, що в часи керівництва нацистської Німеччини поклало колективну провину на євреїв. За Радянського союзу Сталін поклав колективну провину за напад Німеччини – на радянських німців та вислав їх до Сибіру та Казахстану. «Потім, така доля – нести колективну провину – лягла на кримських татар. А зараз наша влада винною за напад Росії хоче зробити усіх священників УПЦ», – зауважив Євген Шевченко.

Звертаючи увагу на маніпуляцію суспільною думкою проти УПЦ через ЗМІ, він наголосив: «Але я нагадаю, що єврейське гетто в Німеччині суспільство теж підтримувало. І чим це все закінчилося?».