Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Місія Милосердя доставила тонни гуманітарної допомоги до прифронтового регіону країни


30 січня — 2 лютого Місія Милосердя Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань Української Православної Церкви відвідала гарячі точки Донеччини та Харківщини та доставила 3,5 тонни гуманітарної допомоги на суму 300 тис. грн для ЗСУ та жителів прифронтових територій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на  «Церква допомагає».

У Місії Милосердя взяли участь заступник голови Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань УПЦ протоієрей Костянтин Дворовий та голова відділу соціального та гуманітарного служіння Київської єпархії протоієрей Андрій Дворовий.

В ході поїздки священники і волонтери передали у Святогірську лавру 1 тонну борошна та 300 літрів соняшникової олії для випікання просфор і хліба для всіх нужденних та постраждалих. У прифронтові міста Лиман, Заріччя та Торське, жителі яких знаходяться під постійними обстрілами без світла й опалення, було доставлено засоби гігієни, одяг, 100 продуктових наборів та інші продукти.

Також учасники місії передали гуманітарний вантаж Бахмутській військовій адміністрації для мешканців Бахмутського району та переселенців з Бахмуту, Часового Яру й навколишніх сіл.

У Торецьку священнослужителі відвідали храмове свято громади на честь святого Макарія Єгипетського. Настоятель торецької громади протоієрей Георгій Федорчук щодня з прихожанами готує їжу і попри постійні обстріли, відсутність світла та опалення годує гарячими обідами понад 100 жителів Торецька. Для потреб місцевих жителів волонтери доставили харчові продукти, олію, овочі, консервацію, буржуйки, теплі речі, засоби гігієни й побутові речі.

Окрім того, в ході поїздки була надана допомога п’яти бойовим підрозділам.