Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. У Коцюбинському парафіяни двох храмів проголосували за вірність УПЦ


До Будинку культури на «голосування щодо переходу в ПЦУ» парафіян не пустили.

3 лютого в Коцюбинському під Києвом місцеві активісти організували у Будинку культури «збори» з переведення в ПЦУ Успенської та Георгіївської громад УПЦ. Причому самих парафіян на голосування не пустили, повідомив СПЖ настоятель Георгіївського храму протоієрей Сергій Ткаченко.

За його словами, коли вони спробували пройти до будівлі, якісь люди їх заблокували.

«Незважаючи на те, що у наших вірян були з собою документи – чи паспорт, чи додаток до «Дії», нас зупинили і зажадали, щоб ми вписали свої імена до якихось списків, де не було жодних вихідних даних. Коли ми відмовилися і попросили нас впустити до зали на голосування, перед нами зачинили двері», – розповів священник.

За його словами, представників місцевої влади він на заході не побачив, а фальшиві збори організував місцевий активіст Іван Галунга, який уже «перевів» кілька храмів УПЦ у районі.

О. Сергій розповів, що тих, хто зайшов у будівлю Будинку культури, було близько 30 осіб, водночас членів Успенської та Георгіївських громад – у 3-4 рази більше.

За його словами, його Георгіївська парафія уже голосувала за вірність УПЦ кілька місяців тому. Тоді у списках парафіян було 168 людей. Також проводилося аналогічне голосування і в Успенському храмі.

Проте після того, як обидві громади не пустили на їхнє власне зібрання, вони під стінами Будинку культури вирішили ще раз публічно засвідчити вірність Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Онуфрієм. Спочатку проголосувала Успенська громада, згодом – Георгіївська.