Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. Тисячі віруючих у Почаївській лаврі молитовно відзначили день пам’яті преподобного Амфілохія (відео)


1 січня у Свято-Успенській Почаївській лаврі тисячі вірян молитовно відзначили день пам’яті преподобного Амфілохія. Про це повідомляє Почаївська лавра на сторінці у Facebook.

Урочистості у Почаївській обителі розпочалися 29 грудня. Цього дня після вечірнього богослужіння лаврська братія перенесла мощі прп. Амфілохія до Преображенського собору.

31 грудня у Преображенському соборі було звершене всенічне бдіння з читанням акафіста прп. Амфілохію, а в сам день свята у цьому ж храмі була звершена Божественна літургія.

Вечірнє богослужіння та Літургію очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, митрополит Львівський і Галицький Філарет, митрополит Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Шумський Іов та єпископ Новобузький Варнава.

Після Божественної літургії відбувся хресний хід, під час якого мощі прп. Амфілохія були перенесені до Печерного храму, де вони постійно перебувають.