Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ освятив храм на честь Світлописаного образу Божої Матері у Києві (+відео)


31 грудня, у Неділю святих отців, перед Різдвом Христовим, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин великого освячення храму на честь Світлописаного образу Пресвятої Богородиці у Дарницькому районі міста Києва.

Після освячення оновленої церкви Предстоятель звершив Божественну літургію.

Блаженнішому Митрополиту Онуфрію співслужили митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство храму та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про особливості родоводу Іісуса Христа, який звучав сьогодні у православних храмах у викладі євангеліста Матфея. Зокрема, Предстоятель звернув увагу слухачів на чотирьох жінок, імена яких, всупереч тогочасній єврейській традиції, звучать поміж імен чоловіків у родоводі Господа. І хоча їхня поведінка не була зразковою, зауважив Блаженніший владика, наш Господь не погидував цим, щоб показати – Він спасає і грішників.

За Літургією помолились про мир на нашій землі, позбавлення від ворога та за українських захисників.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію Сергія Дем’янчука. Новий диякон служитиме у Хрестовоздвиженському храмі на Подолі у Києві.

Після відпусту Предстоятель привітав настоятеля храму протоієрея Валентина Павленка та парафіян з Неділею святих отців. Благодійникам, які доклали зусиль для благоустрою храму, Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив церковні нагороди. Насамкінець архіпастир благословив усіх учасників святкового богослужіння.