Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Воїн ЗСУ надав свій будинок парафії УПЦ в Лісниках, у якої прихильники ПЦУ відібрали храм

14 січня відбулася перша Божественна літургія в пристосованій кімнаті в Лісниках Київської області, яку Преображенській парафії УПЦ надав воїн ЗСУ після того, як храм у православної громади захопили прихильники ПЦУ. Про це повідомляє «ДОЗОР на «Першому Козацькому» .

«Всього 2 місяці тому парафіяни Преображенського храму УПЦ простилися зі своїм братом во Христі. Воїн ЗСУ віддав своє життя на полі бою. Він, разом з братом — теж військовим — віряни УПЦ, парафіяни Преображенського храму в Лісниках. Тепер їхній дім став прихистком для православних християн, в яких рейдери від ПЦУ відібрали святиню», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 8 квітня 2023 року група прихильників ПЦУ, яка не має жодного відношення до парафії, влаштувала незаконні збори, на яких вирішила відібрати церкву у вірян УПЦ. 10 січня, під покровом ночі, рейдери від ПЦУ зрізали замки та захопили церкву.

«На дії злочинців була відкрита кримінальна справа. Втім, це не завадило поліції покривати захоплення храму, — інформують на каналі. — Тепер парафіяни УПЦ змушені молитися у невеличкій кімнаті. Цю кімнату вірянам та священнослужителю надав воїн ЗСУ, який теж є парафіянином».