Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Прихильники ПЦУ під час захоплення монастиря жорстоко побили священника та вірян УПЦ (відео)

20 листопада вранці близько 150 прихильників ПЦУ кремезної статури у супроводі поліції прибули до монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці у місті Черкаси та розпочали жорстокий штурм обителі. Як повідомили в Черкаській єпархії, рейдерів ідентифікували як представників «Нацкорпусу».

Агресивні молодики, проникнувши на територію обителі, штовхали та били віруючих, які зібралися на молитовний захист своєї святині. Жорстоко побили священника монастиря ієрея Сергія Пащенка та ще чотирьох парафіян, яких доставили у Третю міську лікарню. Зокрема, у лікарні зафіксували, що у священнослужителя зламана нижня щелепа.

Водночас у віруючих, які і намагалися фіксувати ці безчинства злочинців, відбирали телефони та розбивали їх об асфальт. Очевидці повідомляють, що поліція підтримувала дії рейдерів. Вони не тільки перешкоджали будь-якій відеозйомці, вимагали видаляти усі фото та відео, але й застосовували до православних вірян фізичну силу.

Згодом в єпархіальній пресслужбі повідомили, що після того, як постраждалих від рук рейдерів доправили у міську лікарню, всі входи до медичного закладу були заблоковані представниками «Нацкорпусу». Вони не пускали в приміщення навіть лікарів.

Священника, якому нападники від ПЦУ зламали щелепу, перевезли в обласну лікарню. Найближчим часом його чекає щелепно-лицьова операція. Стан важкий.

У результаті таких відверто кримінальних дій монастир захопили, а намісника та братію вигнали на вулицю.

За інформацією з місця подій, прихильники ПЦУ розбили вікна та вибили двері у трапезній монастиря і проникли всередину. Частину монастирського майна рейдери викидають на вулицю, а дещо ділять між собою.

Намісник монастиря архієпископ Іоанн розповів, що йому погрожували, вимагаючи гроші та якесь «золото».

Насамкінець рейдери запросили на територію представників черкаських ЗМІ та почали давати інтерв’ю.

У Черкаській єпархії закликали усіх очевидців «не залишатись осторонь від трагічних подій сьогоднішнього дня».

«Для документальної фіксації беззаконь, що вчинялись при захопленні монастиря, і для притягнення всіх винних до юридичної відповідальності, Черкаській єпархії необхідно зібрати належні докази правопорушень з боку поліції, Нацкорпусу та рейдерів від ПЦУ. Просимо вас надсилати нам всі фото і відео матеріали з місця подій (з монастиря і 3-ї міської лікарні), які вам вдалось відзняти», — йдеться у повідомленні, під яким пропонують лишати усі матеріали.

Повне відео: https://t.me/upc_news/20409