Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Прямо зараз відбувається “зачистка” приміщень Кременецької філії Почаївської духовної семінарії (фото, відео)


30 листопада о 6:00 ранку Кременецький Миколаївський кафедральний собор на Тернопільщині, на території якого розміщується регентське училище, оточила поліція. Студенток Кременецького духовного училища примусово садять у автобуси та вивозять “у гуртожиток одного з коледжів”. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської єпархії.

Всім, хто знаходився в приміщенні училища, а це здебільшого дівчата, було оголошено вимогу негайно залишити приміщення.

Поліція увірвалась в келії, де проживали і в цей час ще спали вихованки училища, та примусово наполягала на терміновому збиранні особистих речей. Силовиків не бентежило навіть те, що на подвір’ї в цей час мінусова температура.

Представник поліції повідомив, що йому надійшов наказ зачистити приміщення і він цей наказ виконає.

Деякі дівчата в стані стресу зачинилися в своїх келіях. У відповідь силовики погрожують виламати двері і примусово вивести їх із приміщення.

Наразі до Миколаївського собору під’їхав автобус, куди поліціянти спрямовують вихованок училища. Їм повідомили, що мають на меті відвезти їх до гуртожитку одного з місцевих закладів освіти. Переважна більшість дівчат перебувають у шоковому стані. На підставі чого їх відводять до автобусу, ніяких пояснень поліція не надала.