Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СВЯТОГІРСЬК. Вихованці Волинської духовної семінарії передали допомогу Святогорській Лаврі


Священнослужителі та віряни Київської і Волинської єпархій здійснили гуманітарні поїздки на схід України, в ході яких було доправлено благодійну допомогу військовослужбовцям, лікарням та жителям прифронтових міст. Також парафіяни волинських храмів зібрали гуманітарну допомогу для Свято-Успенської Святогірської лаври та відправили її до обителі.

9-10 листопада в рамках «Місії Милосердя» Синодального відділу з соціальних і гуманітарних питань УПЦ відбулася благодійна поїздка кліриків Київської єпархії до низки міст і сіл Донеччини, що знаходяться неподалік від лінії фронту. Участь у місії взяли заступник голови відділу протоієрей Костянтин Дворовий, голова відділу благодійності та соціального служіння Київської єпархії протоієрей Андрій Дворовий та небайдужі віряни.

Під час поїздки священники передали гуманітарну допомогу воїнам Збройних Сил України та жителям постраждалих від війни міст Торецька, Нью-Йорка, Авдіївки і Лимана. Допомогу було доставлено й жителям села Заріччя, яке знаходиться на відстані менш ніж півтора кілометра від місцевості, де ведуться бойові дії.

Благодійники також відвідали три бойові частини ЗСУ і передали спеціальну екіпіровку та смаколики воїнам.

Говорячи про поїздку, протоієрей Андрій Дворовий зазначив, що «у фронтових містах люди живуть без тепла, світла, харчових продуктів, ліків, під постійними обстрілами». Отець Андрій також розповів, що військовослужбовцям і місцевим жителям було передано «буржуйки, ліки, продукти, одяг, електрообладнання, засоби гігієни, одноразовий посуд».

Благодійну поїздку здійснили також клірики Волинської єпархії. Волинські священники-волонтери вчергове вирушили на схід України і передали допомогу у вигляді харчових продуктів, консервації, засобів гігієни та побутових речей для ЗСУ та лікарень.

Учасниками поїздки були, зокрема, настоятель храму на честь Різдва Христового міста Горохів протоієрей Андрій Гаврилюк і настоятель Миколаївського храму села Смолигів протоієрей Миколай Омельчук.

«Поїздка, яка сповнена цікавих і несподіваних зустрічей, обіймів, почуттів. Просто радість від того, що є можливість побути з тими, кому найважче. Відвідали також своїх парафіян-захисників та земляків. Дякуємо кожному, хто стоїть на захисті нашої Держави. Чергова поїздка на схід – черговий маленький крок до Перемоги», – розповів отець Андрій.

Допомогу з Волині днями отримала також Свято-Успенська Святогірська лавра. З благословення митрополита Волинського і Луцького Нафанаїла та з ініціативи благочинного Ківерцівського округу Волинської єпархії, настоятеля Миколаївського храму міста Ківерці протоієрея Олександра Кондратюка в Ківерцівському, Цуманському, Луцькому і Копачівському благочиннях відбувся збір допомоги для обителі. За два тижні волинські віряни зібрали близько 15-ти тонн гуманітарної допомоги, яку 10 листопада було доставлено до монастиря.

Як зауважив отець Олександр, «відгукнулися безліч простих людей. І не лише ті, хто в храмі чув оголошення про збір, — були й ті, хто дзвонив і питав, куди принести допомогу. Кожний пожертвував трохи — і всього за два тижні вийшло зібрати такий вантаж!»

Долучилися до надання допомоги Святогірській лаврі й студенти Волинської духовної семінарії, котрі взяли участь в зборі та завантаженні вантажу, а перевезти його допомогла ківерцівська благодійна організація «Станція добра».