Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БАНЧЕНИ. У монастирі розповіли про візит силовиків на територію обителі


9 листопада до Вознесенського Банченського монастиря, у якому проживають та виховуються близько 500 дітей-сиріт (серед яких 185 – з інвалідністю), прийшла велика кількість озброєних силовиків із собаками. Свої дії представники органів безпеки пояснювали необхідністю проведення “безпекових заходів”. Про те, як відбувалися ці події, у своєму коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ розповів один із насельників Банченської обителі.

Прибувши до монастиря вранці, силовики з автоматами оточили обитель. Такі дії викликали занепокоєння у насельників монастиря та налякали дітей, якими опікується братія.

Місцеве православне населення, яке дізналося, що відбувається в Банченському монастирі, стало на захист обителі — люди негайно прийшли, щоб підтримати митрополита Лонгіна, братію обителі та дітей.

Віруючі зі словами “Ганьба” та “Навіщо сюди приїхали?” просили силовиків залишити Банченський монастир у спокої.

“Розкажіть, навіщо ви прибули сюди! Подивіться, скільки людей прийшло!” – сказав один із парафіян УПЦ.

Після того, як представники органів безпеки залишили територію біля обителі, митрополит Банченський Лонгін записав відеозвернення.

“Мої діти, 10 синів, на передовій, а четверо — вже з інвалідністю вдома. Ми служимо цій державі, і я не знаю, чому ми не маємо право молитися в нашій Церкві”, – наголосив ієрарх.

Митрополит Лонгін звернувся до світової спільноти з проханням захистити православних віруючих в Україні від беззаконня.

Наприкінці відеозвернення архієрей подякував усім небайдужим вірянам, які прийшли підтримати Банченський монастир, та попросив людей не залишати обитель, дітей та ченців без підтримки, навіть якщо з ним щось трапиться.

“Я вам дуже дякую, брати і сестри, що сьогодні я нікого не кликав, але ви бачили, що сьогодні відбувалося в нашому монастирі… Я вам дуже дякую, що ви разом зі мною, що ви любите нас і цей монастир”, – звернувся до віруючих владика.