Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Акт вандалізму над храмом на Хмельниччині. Віруючі звернулися до правоохоронних органів


5 жовтня невстановлені особи вчинили акт вандалізму, понівечивши стіни будівлі храму на честь ікони Божої Матері «Призри на смирення» у с. Райківці Хмельницького району Хмельницької області. Про це повідомляє пресслужба єпархії.

Додається, що поряд на асфальті невідомі нанесли червоною фарбою напис “МП”.

«В діях зловмисників наявний склад кримінальних правопорушень, передбачених статтями 161 (розпалювання релігійної ворожнечі), 194 (пошкодження майна), 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, – йдеться у повідомленні. – У зв’язку з вчиненими правопорушеннями, віряни с. Райківці звернулися із заявою до правоохоронних органів про належне реагування, проведення досудового розслідування та притягнення винних осіб до відповідальності».

У Хмельницькій єпархії нагадали про особливу увагу міжнародних правозахисних інституцій, зокрема, Управління Верховного комісара ООН з прав людини, щодо дій, спрямованих проти Української Православної Церкви.

«Тому всі випадки порушень прав вірян УПЦ будуть передані та розглянуті в межах міжнародно-правової системи захисту прав людини», – зазначають в єпархії.