Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Релігійну громаду УПЦ села Бугрин намагаються виселити із іх храму


Боротьбу з релігійною громадою УПЦ на території Бугринської ОТГ розгорнув голова громади, який погрожує опечатати церкву і тим самим позбавити вірян УПЦ можливості звершувати богослужіння. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

18 жовтня до Вознесенської церкви села Бугрин приїхали представники Рівненської районної ради та Бугринської ОТГ, котрі начебто мали виконати рішення про передачу із спільної власності у комунальну власність приміщення колишньої лікарні, де впродовж десятиліть знаходиться храм УПЦ.

Представників органів місцевого самоврядування зустрічала релігійна громада Вознесенської парафії села Бугрин разом зі священниками із сусідніх парафій, котрі приїхали підтримати братів та сестер по вірі.

“Винуватець цього дійства, голова Бугринської ОТГ, як завжди, не з’явився. Замість себе прислав новостворену комісію та адвоката, що тільки довело їхні наміри щодо вірян УПЦ – позбавити права на молитву, – коментує протоієрей Дмитро Григор‘єв, настоятель Вознесенської церкви села Бугрин.

Представники комісії для релігійної громади УПЦ показали документи, які засвідчують зміну власника приміщення. Віряни УПЦ не заперечували, однак пояснили, що церкву не звільнять, адже мають усі необхідні документи на перебування в ній.

“Зміна власника не позбавляє релігійну громаду УПЦ права перебувати у цьому приміщення. У громади є договір, укладений багато років тому, а також усі необхідні документи, щоб відстояти своє право у судовому порядку”, – коментує протоієрей Василь Начев, керівник юридичного відділу при Рівненській єпархії УПЦ.

Поспілкувавшись з вірянами УПЦ, представники органів місцевого самоврядування покинули територію храму.

Варто зауважити, що конфесійний поділ у селі Бугрин відбувся ще у середині 90-х. Відтоді релігійна громада УПЦ через органи місцевого самоврядування взяла старе примімщення амбулаторії, зробила у ньому ремонт та почала звершувати богослужіння. У селі був конфесійний мир. Однак голова Бугринської ОТГ, котрий мав сприяти миру та єдності в селі, розпочав боротьбу з вірянами УПЦ і навіть підключив чиновницький ресурс з району. Результат бачимо – релігійну громаду УПЦ намагаються виселити з храму.