Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. В єпархії відбулися урочистості з нагоди утворення нової жіночої обителі


1 жовтня, у Неділю 17-ту після П’ятидесятниці, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив першу Літургію у новоутвореному жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері «Цілителька» у селі Холодна Балка Одеського району.

Митрополиту Агафангелу співслужили голова Відділу зовнішніх церковних звʼязків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієреї УПЦ, сонм духовенства Одеської єпархії та гості у священному сані.

За богослужінням також молилися ігумені та сестри з різних жіночих монастирів Одещини та численні паломники.

Перед початком Літургії до монастиря хресним ходом на постійне перебування були принесені ікона Божої Матері “Страсна” та ікона священномученика Макарія Канівського з часткою його мощей.

Під час малого входу голова Відділу зовнішніх церковних звʼязків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій зачитав рішення Священного Синоду про утворення в Одеській єпархії жіночого монастиря на честь ікони Божої Матері «Цілителька». Після цього митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел прочитав молитву на заснування обителі та вручив жезл настоятельці монастиря ігумені Софії.

За Божественною літургією піднесли особливі прохання за здоровʼя захисників і захисниць України та молитви за полеглих українських військовослужбовців.

Завершилися урочистості хресним ходом територією обителі.