Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні отримала інформацію про побиття та інші утиски вірян УПЦ у місті Носівка

2 жовтня невідомі особи в камуфляжі та представники ПЦУ захопили та пограбували Свято-Троїцький храм у місті Носівка Ніжинської єпархії. Наступного дня, коли парафіяни Української Православної Церкви молилися перед зачиненим парканом свого храму, чоловік у військовій формі жорстоко побив одну із вірянок. Про побиття віруючої, а також про інші утиски, які зазнають віряни УПЦ у Носівці, було повідомлено Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні. Про це повідомляє Ніжинська єпархія.
Офіс Уповноваженого з прав людини при ООН отримав інформацію про постраждалих за релігійні переконання вірян м. Носівка

У зв’язку з побиттям вірянки УПЦ прихильниками ПЦУ та участю в цьому священослужителів цієї конфесії, а також відсутності належної запобіжної реакції на цей випадок від місцевих правохоронних органів, представниками Офісу Уповноваженого з прав людини при ООН в Україні була отримана детальна інформація про наявні у м. Носівка порушення прав людини на релігійному ґрунті.

Зокрема, мова йшла про погрози, залякування щодо переслідувань, образи і завдання фізичної шкоди мешканцям міста, які є вірянами Української Православної Церкви.

Представники ООН повідомили, що будуть стежити за ходом розслідування зафіксованих злочинів з метою внесення фактів порушень прав людини на релігійному ґрунті в моніторинг і доповідь Уповноваженого з прав людини при ООН.