Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Блаженнійший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято Покровського собору на Оболоні


14 жовтня, у день свята Покрову Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію з нагоди престольного свята та 30-річчя заснування Покровського собору в Оболонському районі Києва.

Предстоятелю співслужили архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство храму та гості у священному сані.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив настоятелю протоієрею Миколаю Терещуку орден святителя Миколая Чудотворця. З нагоди 50-річчя клірика собору протоієрея Олександра Терещука Предстоятель відзначив священника правом носіння другого наперсного хреста.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Богослужіння завершилось чином славлення з молитвою до Божої Матері.
Блаженніший владика привітав парафіян із храмовим святом та благословив паству.