Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. Предстоятель УПЦ у зруйнованому Преображенському соборі звершив літію за загиблими захисниками України (відео)


29 вересня під час свого Архіпастирського візиту в Одеську єпархію Блаженніший Митрополит Онуфрій вклонився святиням Одеси та звершив літію за загиблими захисниками та усіма вбитими мирними жителями України в зруйнованому Спасо-Преображенському соборі міста.
Після завершення Божественної літургії в одеському Свято-Успенському монастирі, Предстоятель відвідав Успенський собор Одеси, де його зустріли духовенство та віряни. Його Блаженство помолився перед чудотворною Касперівською іконою Пресвятої Богородиці та вклонився іншим святиням собору. Архіпастир звернувся до православних одеситів та привітав віруючих з днем пам’яті преподобного Кукші Одеського. Своєю чергою Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел виголосив подячне слово.

Першосвятитель також відвідав зруйнований у результаті ракетного обстрілу російськими військами Спасо-Преображенський собор.

Перед вцілілим списком Касперівської ікони Божої Матері Блаженніший владика звершив Літію за загиблими захисниками та усіма вбитими мирними жителями України. Разом зі священнослужителями та вірянами Його Блаженство також помолився за настання миру в Україні, за військо, владу та весь український народ.

Після молитви Архіпастир оглянув пошкоджений собор та вклонився його святиням.

Митрополит Онуфрій зазначив, що ушкодження, яких зазнала одеська святиня, значні, та висловив жаль з цього приводу. Блаженніший владика побажав, щоб цей Собор був якнайшвидше відновлений, щоб перестали гинути воїни та мирні люди, за яких цього дня тут підносили молитви, і запанував якнайшвидше мир в Україні та в усьому світі.