Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. Митрополит Агафангел звершив молебень перед початком нового навчального року в Одеських духовних школах


30-31 серпня в Одеській духовній семінарії відбулися вступні іспити для абітурієнтів, які вирішили здобути духовну освіту і, зокрема, стати в майбутньому священнослужителями Української Православної Церкви. Перед початком нового навчального року митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел звершив молебень у храмі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» Свято-Успенського чоловічого монастиря.

Зазначається, що іспити проходили у кілька етапів: основи православного віровчення та біблійна історія, церковний спів, твір. У абітурієнтів перевіряли навички читання богослужбових текстів церковнослов’янською мовою, знання ранкових та вечірніх молитов. Також всі абітурієнти мали змогу показати свої навички у церковному співі.

Прикінцевим екзаменаційним випробуванням стала співбесіда з адміністрацією ОДС. Після чого митрополит Агафангел звершив молебень перед початком нового навчального року у співслужінні вчителів семінарії.

Перед цим митрополит Агафангел надав абітурієнтам благословення на носіння підрясників.

Після молебню в Актовій залі Одеської духовної семінарії відбулась урочиста частина присвячена початку навчального року.

Проректор з навчально-методичної роботи протоієрей Андрій Гавриленко зачитав підсумки вступних іспитів та план на новий навчальний рік. Після чого ректор Одеської духовної семінарії протоієрей Димитрій Яковенко зачитав привітання на адресу духовної школи.

Далі Високопреосвященніший владика привітав викладачів та студентів з початком навчального року та надав слова настанови.

Насамкінець митрополит Агафангел подарував першокурсникам книги Священного Письма Нового Завіту.