Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОШИЦЕ. (СЛОВАЧЧИНА). Ієрарх УПЦ зустрівся з православними українцями, що перебувають за кордоном внаслідок війни


2 вересня архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор зустрівся з православними українцями, які виїхали за межі України та вимушено проживають у словацькому місті Кошице та його околицях внаслідок російської військової агресії. Про це повідомляє пресслужба Хмельницької єпархії.

Зустріч відбулася з ініціативи архієпископа Михайлівсько-Кошицького Георгія у «Центрі освіти святого Станіслава» Михайлівсько-Кошицької єпархії у м. Кошице (Словаччина).

На зустрічі також були присутні архієпископ Михайлівсько-Кошицький Георгій, духовенство з України та Словаччини.

Архієпископ Віктор виступив зі вступним словом та відповів на питання присутніх. Вимушені переселенці з України з перших уст дізналися про сучасне становище Української Православної Церкви, про події навколо Києво-Печерської Лаври, про відстоювання прав вірян та захист храмів у Хмельницькій єпархії тощо. Архієпископ Георгій провів аналогії щодо сучасного важкого становища УПЦ з подіями, які мали місце у міжконфесійних відносинах на рубежі 80-90-х років минулого століття у Православній Церкві Чеських земель і Словаччини.

Архієпископ Віктор також відповів на різноманітні питання душпастирського характеру та на завершення висловив слова духовної підтримки усім присутнім вихідцям з України, а владиці Георгію вкотре подякував за постійну посильну допомогу усім потребуючим вимушеним переселенцям з України.