Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Коментар Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці щодо рішення Апеляційного суду про знесення храму


14 вересня Північним апеляційним господарським судом, розглянуто апеляційну скаргу Релігійної громади Української православної церкви Десятинний Храм Різдва Пресвятої Богородиці у Шевченківському районі м. Києва на рішення Господарського суду міста Києва від 15.02.2023 року у справі № 910/9385/20.
Вказана апеляційна скарга задоволена частково, апеляційним судом змінено рішення суду першої інстанції, відмовлено Національному музею історії України у задоволенні позовної вимоги про скасування запису № 1788799 про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, здійснений на підставі Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень № 4268791 від 24.07.2013 року.
Після оголошення повного тексту рішення суду, цілком ймовірно, що це не останнє рішення по даній справі і сторонами будуть подані касаційні скарги.
Всіх вірних чад Української Православної Церкви просимо посилити свої молитви за братію Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці та нашу з вами святиню малий Десятинний храм на честь рівноапостольного князя Володимира та княгині Ольги.

Телеграм  Десятинного монастиря