Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Волонтери молодіжного руху «Парасолька» передали допомогу на Донеччину священнику, який щодня годує 80 людей


Волонтери молодіжного руху «Парасолька», який діє при київському Вознесенському храмі на Деміївці, зібрали гуманітарну допомогу прифронтовому Торецьку, Донецької області. Про це повідомляє t.me/blago_church_ua.

Православні волонтери на постійній основі підтримують жителів фронтових міст та передають тонни гуманітарної допомоги жителям, які знаходяться під постійними обстрілами, пишуть у своєму Телеграм-каналі «Парасольки».

Вантаж передали священнику Георгію Федорчуку, який опікується прифронтовими громадами та щодня годує 80 людей гарячими обідами, які готує при храмі з прихожанами, а також роздає ліки й продукти жителям.

«Три місяці тому снаряд влучив у храмовий будинок отця Георгія, де готували їжу. Будинок зазнав значних руйнувань, і було пошкоджено храм. Завдяки добрим людям отець Георгій з жителями розібрали завали, перекрили дах будинка, переробили стелю, зашили вікна будинка, заклали вікна храму цеглою та зробили багато іншої роботи з відновлення», – йдеться у повідомленні.
Як повідомляють волонтери, у Торецьку часті обстріли, немає водопостачання, опалення, газу, часто нема електрики й зв’язку, майже нічого не працює.