Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Авто, Старлінк, харчі для ЗСУ: В Українській Православній Церкви продовжують підтримувати захисників України


В Сумській єпархії передали чергове авто воїнам Збройних Сил України, в Кременчуцькій єпархії повідомили, що Старлінк, кошти на якій зібрали віруючі, вже працює на передовій, з Житомирської єпархії доставили чергову партію харчів у військовий госпіталь. Про це повідомляють пресслужби Сумської, Кременчуцької, Житомирської єпархій.

26 вересня 2023 року з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія голова Єпархіального центру реабілітації воїнів, а також мирних громадян, що постраждали внаслідок військових дій, протоієрей Олександр Петренко освятив автомобіль, відремонтований силами сумських волонтерів. Ще одна автівка вирушила на схід України на допомогу нашим захисникам – воїнам Збройних Сил України. Разом з молитвами освячення були піднесені молитви, щоби Господь захистив і зберіг неушкодженими наших воїнів та дарував перемогу Україні.

Глава єпархіального відділу по взаємодії з ЗСУ, настоятель храму св. мч. Іоанна Воїна протоієрей Костянтин Маслов написав у Фейсбук: «Любі друзі! Ми з вами нещодавно збирали кошти на Старлінк! Він вже працює на передовій! Завдяки вам хлопці мають зв’язок не тільки між собою, але й можуть зв’язатися зі своїми близькими, та почути рідні голоси! А ми з вами не зупиняємось, та продовжуємо збирати та надавати допомогу ЗСУ!»

22 вересня Покровський храм с. Гальчин, Андрушівського благочиння Житомирської єпархії надав чергову допомогу військовому госпіталю. Харчі воїнам передав настоятель парафії, благочинний Андрушівського округу архімандрит Макарій (Гаврилів).