Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БАНЧЕНИ. Митрополит Лонгин розповів, що його будуть судити (відео)


11 вересня митрополит Банченський Лонгін розповів, що слідство у його справі закінчилося і він отримав звинувачення, його справу відправили до суду. Про це повідомляє YouTube-канал Банченського монастиря.

Митрополит Лонгін зазначив, що йому невідомо, на яких аргументах базується звинувачення, та підкреслив, що його провина лише в тому, що він хоче служити своїй Церкві та своєму Богу, на що має конституційне право.

Його Високопреосвященство попросив молитися за нього, щоб Бог дав сил пройти всі суди, оскільки стан його здоров’я після перенесеного інсульту вкрай незадовільний. Розповідаючи про підготовку до суду та допити, владика зазначив: «Вони забирають у мене дуже багато часу, який я маю віддавати дітям, у який я маю щось робити, готуючись до зими».

Митрополит Банченський Лонгін також висловив жаль, що в Україні не знайшлося нікого, хто б звернув увагу на порушення прав віруючих українців та Конституції. На його думку, така ситуація може стати прецедентом для всього світу. Говорячи про висунуті обвинувачення, архієрей наголосив:«Я люблю свою країну і завжди житиму в ній».