Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит Феодосій – меру Черкас: Голосами «московської нечисті» ви сіли у крісло

Митрополит Черкаський Феодосій записав відеозвернення, в якому відповів меру Черкас Анатолію Бондаренко на його погрози «вичистити московську нечисть із міста».

Архієрей висловив жаль, що мер обрав публічний формат спілкування та заявив, що змушений відповідати у такому ж стилі. Він зазначив, що заява настоятеля «переведеного» до ПЦУ Стрітенського храму о. Євгенія Бурковського, яка так зачепила мера, не є безпідставною.

«Вигнання Стрітенської громади було беззаконним діянням і обов’язково буде оскаржено у суді, коли наша країна вийде зі стану правового нігілізму та анархії, в якому зараз перебуває, – сказав меру ієрарх. – І, звичайно, вишенькою на цій усій поганій справі було вигнання самого отця Євгенія з сім’єю, дружиною та всіма дітьми з його будиночка на території храму, де він жив. Сльози цих дітей на загарбниках, і вони від них не відмиються».

За словами митрополита, він розуміє образу мера і саме цим пояснює для себе його образливі назви віруючих єпархії «московською нечистю або агентами».

«Але не забувайте, – каже архієрей, – що саме молитвами та голосами цієї, як ви сказали, нечисті, ви стали мером Черкас востаннє. Це десятки тисяч православних віруючих. Саме благословенням нашого духовенства вас обрали на цю високу посаду».


СПЖ